Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Η ΣΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΝΕΟΚΤΙΣΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ

Βρέθηκε στην περιοχή του Αιγάλεω το εικονιζόμενο φορτηγό για το οποίο διεξάγαμε έρευνες τους τελευταίους τρεις μήνες. Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη της σπείρας που δραστηριοποιείται παράνομα στην ευρύτερη περιοχή των Νεοκτίστων Ασπροπύργου. Παρά τις συλλήψεις και προσαγωγές το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολύπαθη συνοικία συνεχίζει να μαστίζεται από την δράση των εγκληματικών ομάδων που λυμαίνονται τις γειτονιές της.Ωστόσο μέλη της σπείρας που κλέβει φορτηγά αυτοκίνητα-και όχι μόνο- έχει απλώσει τα πλοκάμια της μέχρι και τον νομό Κορινθίας αφού πρόσφατα έγιναν επ'αυτοφώρω συλλήψεις δραστών. Και έπεται συνέχεια...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ MERCEDES

Εκλάπη από την περιοχή της Λένορμαν και Κηφησού στις 25/04/2011 αυτοκίνητο μάρκας Mercedes 711 χρώματος μπορντό και με αριθμό κυκλοφορίας ΝΧΑ 2433. Όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το εικονιζόμενο αυτοκίνητο να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα 6977929194, 2108812898.



Δίδεται αμοιβή




Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΛΟΠΗ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ

Εκλάπη φορτηγό μάρκας Mercedes μοντέλο 2626 με μπλε κουβούκλιο και λευκή καρότσα με αριθμό κυκλοφορίας ΑΚΑ 2493 από την Σπάρτη τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Απριλίου 2011. Παρακαλούμε όποιος το είδε ή έχει οποιαδήποτε πληροφορία ας επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 6944475165
ΔΙΔΕΤΑΙ ΑΜΟΙΒΗ

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΝΕΟΚΤΙΣΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ "ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ"!

Οι κάτοικοι των Νεοκτίστων Ασπροπύργου ευχόμαστε στον Δήμαρχο μας «Καλή Ανάσταση» και τον ευχαριστούμε για την πολύτιμη στήριξή του στους τομείς καθαριότητας και υγιεινής της περιοχής μας. Του αφιερώνουμε μια εικόνα-στολίδι του Δήμου μας για την οποία πρέπει να είναι υπερήφανος!


Καλό Πάσχα…


Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΑΝΑΨΑΝ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΕΟΚΤΙΣΤΑ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


Τραυματίας από συμπλοκή
Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ "ΟΠΛΙΣΕ" ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Τελικά οι κάτοικοι των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, δυστυχώς πήραν τον νόμο στα χέρια τους και ο θεός να βάλει το χέρι του. Το καζάνι που έβραζε εδώ και χρόνια μεταξύ των Ρομά και κατοίκων της περιοχής και κανείς δεν φρόντισε να το "σβήσει", απόψε ξεχείλισε γύρω στις 21:30. Ανεξάρτητα από την αφορμή, το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την μεγάλη παραβατικότητα εις βάρος των φιλήσυχων κατοίκων χωρίς καμία κρατική υπηρεσία να τους προστατεύει, τους έφτασαν σήμερα στα όρια τους παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους, και εάν δεν είχαν επικρατήσει οι ψυχραιμότερες φωνές δεν θα υπήρχαν μόνο τραυματίες αλλά πιθανόν να θρηνούσαμε και θύματα! Ευτυχώς που τελευταία στιγμή επενέβησαν τα Μ.Α.Τ, ακριβώς την ώρα που άρχισαν οι πυροβολισμοί από τους Ρομά, και οι κάτοικοι είχαν ορμήσει με ρόπαλα και φωτιές αποφασισμένοι για όλα. Από δηλώσεις τους, δεν θα υποχωρήσουν εύκολα με τους παράνομους εισβολείς που εισέβαλαν στο χωριό τους και καταπάτησαν τις περιουσίες μολύνοντας το περιβάλλον. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των κατοίκων Νεόκτιστων, «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα  να καταπατήσει και να χτίσει σπίτι, παράγκα, τσαντίρι εάν δεν έχει στην κατοχή του τίτλους ιδιοκτησίας». Ευχόμαστε οι αστυνομικές και δημοτικές αρχές να σταθούν τουλάχιστον από εδώ και στο εξής στο πλευρό των κατοίκων και να λυθούν τα προβλήματα τους.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ...2.453.780 ΕΥΡΩ ΤΗΣ Ε.Ε?

Θέτουμε ένα εύλογο ερώτημα στον Δήμαρχο Ασπροπύργου Κο Νικόλαο Μελετίου: Μπορεί να υποδείξει στους αθίγγανους των καταυλισμών του Ασπροπύργου -που δεν έχουν βασικές παροχές κοινής ωφέλειας- τα έργα που υλοποιήθηκαν από το πακέτο ύψους 2.453.780 ευρώ που αφορούσε την αποπεράτωση της αποχέτευσης και για αυτούς; Ποιά είναι η πρόοδος όσον αφορά στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των Ρομά της ευρύτερης περιοχής;
Εμείς σύντομα θα επανέλθουμε στο θέμα...

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΚΤΙΣΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Σε συμβολικό κλείσιμο της Λεωφόρου Δημοκρατίας πίσω από τα διυλιστήρια, προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι των Νεόκτιστων Ασπροπύργου.
Αιτήματα τους, τα άλυτα προβλήματα της περιοχής όπως η εγκληματικότητα, η διακίνηση ναρκωτικών, οι κλοπές, οι καταπατήσεις περιουσιών κλπ αδικήματα του κοινού ποινικού κώδικα, που καμία από τις αρμόδιες αρχές δεν τα αντιμετώπισε έως και σήμερα.
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ταξίαρχο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με τα προβλήματα τους.
Στο εξής αποφάσισαν από κοινού, να αντιμετωπίσουν με νομικά μέσα τις παρανομίες που μέχρι και σήμερα μαστίζουν την μικρή κοινωνία του άλλοτε μικρού και όμορφου οικισμού.


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΝΕΟΚΤΙΣΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ


Αθήνα 07/04/2011

ΠΡΟΣ: Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου
Κοινοποίηση: 
1)Δήμο Ασπροπύργου
2)Περιφερειάρχη Αττικής Κο Γιάννη Σγουρό
3) Νομαρχία Δυτικής Αττικής
4)Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης &Ανταγωνιστικότητας
Κο Μ.Χρυσοχοΐδη
5)Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας &Κλιματικής Αλλαγής
Κα Τ.Μπιρμπίλη
6)Ελληνικά Διυλιστήρια Ασπροπύργου Α.Ε

ΘΕΜΑ:
ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΚΤΙΣΤΩΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»





Στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, έχει δημιουργηθεί ένα εργοτάξιο κοπής βαρέων οχημάτων, σε απόσταση ελάχιστων μέτρων από τις δεξαμενές καυσίμων των διυλιστηρίων Ασπροπύργου και εντός του οικισμού, πάνω από τον αγωγό μεταφοράς κηροζίνης προς το αεροδρόμιο. Ο αγωγός βρίσκεται παράλληλα στην λεωφόρο Δημιουργίας (όπως δείχνει και το σχεδιάγραμμα με το πράσινο χρώμα, φωτογραφία ως σχετικό Νο1). Το εργοτάξιο αυτό έχει καταπατήσει (κλείσει) τον δρόμο που περνάει η κηροζίνη και γίνονται εργασίες-ακόμα και τις νυχτερινές ώρες- με εύφλεκτα υλικά όπως οξυγονοκολλήσεις, τροχοί κοπής σιδήρου , βενζίνη, λάδια κλπ για τον τεμαχισμό των βαρέων αυτών οχημάτων (φωτογραφία σχετικό Νο2).
Εμείς οι κάτοικοι λοιπόν, ανησυχούμε μήπως προκληθεί πυρκαγιά στο εργοτάξιο και στην συνέχεια επεκταθεί στον παρακείμενο αγωγό και στα  διυλιστήρια. Όπως φαίνεται στη σχετική φωτογραφία (Νο3) υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα που αναφέρει ότι σε ακτίνα 40 μέτρων-από το συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται ο αγωγός κηροζίνης- υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι εντός του εργοταξίου πάνω στον καταπατημένο δρόμο, υπήρχε προειδοποιητική πινακίδα η οποία έχει εξαφανισθεί και πάνω από αυτή γίνονται οι εργασίες κοπής βαρέων οχημάτων. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να ενεργήσουν επειγόντως για να διαπιστωθεί αν η εν λόγω επιχείρηση πληρεί τους κανόνες ασφαλείας και για να ελεγχεί για την νομιμότητα της λειτουργίας της. Παρακαλούμε όπως ενημερώστε μας άμεσα, διότι κινδυνεύει όχι μόνο η υγεία και οι περιουσίες μας αλλά και η ζωή μας τίθεται σε κίνδυνο ανά πάσα στιγμή.