Σάββατο 27 Ιουνίου 2009

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ


SOS ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ



Γονείς προλάβετε τον κίνδυνο απ' τον φανταστικό παράδεισο
που καραδοκεί να προσφέρει στα παιδιά σας μια δηλητηριασμένη σύριγγα
ή ένα έγχρωμο χαπάκι...

Εισαγωγικό Σημείωμα

προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης Ναρκωτικών

Με το ενημερωτικό αυτό φυλλάδιο θα προσπαθήσω, μέσω των προσωπικών μου εμπειριών ως ιδιωτικού αστυνομικού και προέδρου του Συλλόγου Πρόληψης Ναρκωτικών Σ.Γ.Α.Π., να βοηθήσω -όσο γίνεται πιο κατανοητά- να είναι σε θέση ο γονέας από μόνος του, όχι μόνο να αντιληφθεί από το αρχικό στάδιο ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί του, αλλά και τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, εάν υπάρχει.

Επίσης θα προσπαθήσω να περάσω ορισμένες οδηγίες που εάν τις γνωρίζανε πολλοί γονείς δεν θα είχαν φτάσει τα παιδιά τους σήμε­ρα σε σημείο να κάνουν χρήση ναρκωτικών.

Επειδή το παιδί μεγαλώνει με ένα πρότυπο, έναν ήρωα που θέλει να του μοιάσει, πρέπει ο ήρωας αυτός να βρίσκεται μέσα στο σπίτι. Να είναι ο πατέρας, η μητέρα, ο μεγάλος αδελφός κλπ. (Τα πρότυπα αυτά βρίσκονται μόνο μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον).

Μου είναι αδιανόητο να φανταστώ έναν πατέρα και μια μητέρα που επιστρέφουν τα ξημερώματα να αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους και να τους κάνουν παρατήρηση γιατί αυτά αργήσανε ή να μην συναντώνται ποτέ μεταξύ τους μέσα στο σπίτι και να συζητούν τα καθημερινά τους προβλήματα, ευχάριστα ή δυσάρεστα και να περιμένουν από τα παιδιά τους να έχουν έξωθεν καλή συμπεριφορά.

Επίσης δεν μπορώ να διανοηθώ ένα γονέα να δίνει στα παιδιά του ανεξέλεγκτα χρήματα, να του παρέχει αλόγιστες απαιτήσεις πιστεύοντας με τον τρόπο αυτό πως του προσφέρει ότι το καλύτερο μπορεί, και ας το βλέπει μια φορά την εβδομάδα και ας γίνεται η συνεννόηση με σημειώματα διότι δύσκολα συναντώνται όλοι μαζί στο σπίτι.

Τέλος, εάν κάποτε κατορθώσουν να εναρμονιστούν και λειτουργήσουν άψογα οικογένεια, σχολείο, εκκλησία, κοινωνία (κράτος) πιστεύω ότι αν δεν εξαλειφθεί πλήρως η μάστιγα αυτή του αιώνα τουλάχιστον θα ελεγχθεί η διάδοσή της, αφού δυστυχώς σήμερα είναι δύσκολο να βρεις στέκι που συχνάζουν νέοι και να μην "κυκλοφορούν" ναρκωτικά.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ

Ιδιωτικεσ ερευνες  πρόεδρος Συλλόγου Πρόληψης Ναρκωτικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου