Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΕΝΗΛΙΚΩΝ Ποιες κινήσεις πρέπει να κάνετε τις πρώτες ώρες που αντιληφθείτε ότι ο ανήλικος ή ενήλικος έχει εξαφανιστεί.
1.       Θα δείτε εάν το τηλέφωνο του εξαφανισθέντος  εξακολουθεί να είναι ανοιχτό ή κλειστό για άμεση επικοινωνία. Εάν αυτή είναι αδύνατη τότε:
2.       Θα περιμένετε 3 με 4 ώρες πέραν του ωραρίου που θα έπρεπε να επιστρέψει
3.       Εάν πρόκειται για ανήλικο θα επικοινωνήσετε με τους γονείς των συμμαθητών ή φίλων που σας είπε ότι έχει βγει.
4.       Εάν έχετε όλα τα τηλέφωνα των φίλων θα κάνετε την αναζήτηση πάντα διακριτικά μέσο των γονέων τους, χωρίς να ανυσηχήτε ιδιαίτερα διότι όπως συνήθως πολλά παιδιά καθυστερούν δίχως να ενημερώνουν τους γονείς.
5.       Εάν η καθυστέρηση περάσει το 8ωρο τότε θα πρέπει να προβληματιστούμε και  η αναζήτηση να γίνει πάντα μέσο των φίλων και των γνωστών που εξυπακούεται ότι θα είχαμε φροντίσει εκ τον προτέρων να έχουμε τα ονόματα και τα τηλέφωνα των φίλων και γονέων του παιδιού και εάν δεν έχουμε αποτέλεσμα θα περιμένουμε και την επόμενη μέρα να δούμε εάν θα παρουσιαστεί στο σχολείο ή τη δουλεία.
6.       Εάν δεν παρουσιαστεί ούτε στο σχολείο ούτε και στην εργασία θα γίνει αναζήτηση με την βοήθεια των αρχών μήπως και συνέβη κάποιο ατύχημα σε νοσοκομεία κλπ. Εάν μέσα σε 2 με 3 μέρες δεν υπάρχει αποτέλεσμα πάντα με την βοήθεια των αρμόδιων αρχών, τότε απαιτείτε να γίνει δήλωση εξαφανίσεις και από εκείνη την στιγμή και πέρα εάν οι αρχές  εκτιμήσουν ότι υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του εξαφανισθέντος θα εκτιμηθεί και θα δοθεί εντολή ενεργοποίησης στίγματος του κινητού μέσο κινητής τηλεφωνίας πάντα με εισαγγελική παραγγελία. Εάν είναι ανοιχτό θα εντοπισθεί που βρίσκεται εκείνη την στιγμή και εάν είναι κλειστό θα δείξει σε πιο σημείο βρισκόταν όταν απενεργοποιήθηκε.
Οι απόψεις αυτές είναι εμπειρικές και δεν αποτελούν κανόνα δέσμευσης. Ο οιοσδήποτε βρεθεί στην δύσκολη αυτή στιγμή μπορεί να λειτουργήσει αυτοβούλως.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου