Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

(ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟ makeleio.gr) Έπεσαν στη…φάκα γνωστού ντετέκτιβ οι “βρυκόλακες” που αρπάζουν περιουσίες νεκρών με πλαστές διαθήκες!

Κομπίνες εκατομμυρίων ευρώ στήνουν σπείρες απατεώνων που φτιάχνουν πλαστές διαθήκες προκειμένου να ιδιοποιηθούν περιουσιακά στοιχεία νεκρών. Όπως προκύπτει από την πολύμηνη έρευνα του ντετέκτιβ Σωκράτη Στρατή- πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας μεθοδεύουν πλαστές διαθήκες για να αρπάξουν τις περιουσίες νεκρών.

Οι “εγκέφαλοι” και τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης εντόπιζαν ακίνητα μέσω προσωπικών πληροφοιών ή ακόμα και από τις καταστάσεις που αναρτώνται στα Ειρηνοδικεία περί σφράγισης ακινήτων θανόντων ατόμων, λόγω της απουσίας συγγενών και κληρονόμων.

Μετά την σφράγιση των ακινήτων από τον Ειρηνοδίκη, οι δράστες έμπαιναν παράνομα σ’ αυτά και συγκέντρωναν στοιχεία για την περιουσία των νεκρών από ιδιόχειρες σημειώσεις, βιβλιάρια καταθέσεων, στοιχεία θυρίδων κτλ.
Μετά συνέτασσαν πλαστές ιδιόχειρες διαθήκες, σύμφωνα με τις οποίες τα περιουσιακά στοιχεία των νεκρών κληροδοτούνταν σε κάποιο ή κάποια μέλη της οργάνωσης.
Απίστευτη ιστορία απάτης από κύκλωμα πίσω από τον θάνατο…ζάπλουτων ζητιάνων
Έχουμε ακούσει όλοι λίγο- πολύ ιστορίες για ζητιάνους που στην πραγματικότητα είναι βαθύπλουτοι.Όμως η ιστορία τριών αδερφών στο κέντρο της Αθήνας, που ανέδειξε ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής, ξεφεύγει από κάθε λογική και παραπέμπει σε σενάριο κινηματογραφικής ταινίας. Αμύθητη περιουσία, ατελείωτα σκάνδαλα, αγυρτείες, τραπεζικές καταθέσεις, 18 ακίνητα στην Αθήνα και μαϊμού διαθήκες συνθέτουν το παζλ της άκρως ενδιαφέρουσας υπόθεσης που φέρνει στο φως ο γνωστός ντετέκτιβ.

Ο Σωκράτης Στρατής, σύμφωνα με πληροφορίες , έφτασε μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας για να ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό που πήραν μαζί τους τα τρία αδέρφια που “έφυγαν” πριν περίπου πέντε χρόνια από την ζωή ξεχασμένα σ’ένα διαμέρισμα της Αθήνας. Όχι όμως ξεχασμένα από κάποιους “αετονύχιδες” οι οποίοι έστησαν ένα καλά οργανωμένο σχέδιο για να ροκανίσουν την μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία τους. Με πλαστές διαθήκες ξεκίνησαν να διαχειρίζονται παράνομα τα ακίνητα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των “ζητιάνων” .










Στη φωτογραφία ο ιδιωτικός ερευνητής Σωκράτης Στρατής-που παρέχει εξειδικευμένη βοήθεια στα ζητήματα κληρονομικής διαδοχής και διαθηκών-που έφερε στο φως την περίεργη υπόθεση
Μάλιστα πρόλαβαν να “σκοτώσουν” κάποια διαμερίσματα πριν πέσουν στην “δαγκάνα” του ιδιωτικού ερευνητή. Μέχρι στιγμής ο Σωκράτης Στρατής δείχνει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και να αποφεύγει τις “διαρροές” σχετικά με την ιδιαίτερη υπόθεση. Σύντομα θα επανέλθουμε στο θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες…
Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις χειρόγραφες διαθήκες
Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, οι διαθήκες μπορεί να είναι είτε χειρόγραφες είτε να έχουν συνταχθεί ενώπιον συμβολαιογράφου. Σε περίπτωση που δεν έχει βρεθεί διαθήκη, ο νόμος ορίζει την κληρονομική διαδοχή εξ αδιαθέτου ως εξής:
1. Σύζυγος/τέκνα
2. Σύζυγος, γονείς και αδέλφια
3. Σύζυγος, παππούδες, τα τέκνα και τα εγγόνια τους
4. Σύζυγος και προπαππούδες
5. Σύζυγος
6. Κράτος
Τα τέκνα, οι γονείς και ο/η σύζυγος δεν μπορούν να αποκλεισθούν από τα κληρονομικά τους δικαιώματα εκ του αποκλεισμού τους στη διαθήκη (δικαιούχοι «νόμιμης μοίρας»), εκτός από πολύ ειδικές περιπτώσεις (για παράδειγμα, εάν έχουν απειλήσει τη ζωή του εκλιπόντος).
Στην περίπτωση που η κληρονομιά περιέχει ακίνητη περιουσία, οι δικαιούχοι πρέπει επισήμως να προβούν σε αποδοχή της με συμβολαιογραφική πράξη. Η συμβολαιογραφική αυτή πράξη θα πρέπει να κατατεθεί στη συνέχεια στο κατά τόπον Εθνικό Κτηματολόγιο της περιοχής όπου βρίσκεται η ιδιοκτησία, με το όνομα του δικαιούχου.
Οι δικαιούχοι κληρονόμοι (εξ αδιαθέτου ή εκ διαθήκης) θα πρέπει να συμπληρώσουν μια δήλωση φόρου κληρονομίας εντός 6 μηνών εάν διαμένουν στην Ελλάδα, ή εντός 12 μηνών εάν είναι κάτοικοι εξωτερικού. Η προθεσμία ορίζεται από την ημερομηνία θανάτου ή σε περίπτωση που υπάρχει διαθήκη, από την ημερομηνία της δημοσίευσης της.
Για την εκτίμηση του φόρου κληρονομίας, οι κληρονόμοι κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το βαθμό συγγένειάς τους με τον εκλιπόντα. Για κάθε κατηγορία εφαρμόζεται μια διαφορετική προοδευτική φορολογική κλίμακα, που κυμαίνεται από 5% έως 40%. Επίσης, ένα αφορολόγητο ποσό, που είναι μεγαλύτερο για τους στενούς συγγενείς, επιβάλλεται για κάθε κατηγορία. Για παράδειγμα εάν ένα διαμέρισμα που εκτιμήθηκε για 100.000$, κληρονομείται από το μοναδικό τέκνο του εκλιπόντος το οποίο διαμένει στην Ελλάδα και δε διαθέτει άλλη κατοικία, ο κληρονόμος δεν υποχρεούται να πληρώσει φόρο κληρονομίας.
Εάν η κληρονομιά περιλαμβάνει ακίνητη περιουσία και οι δικαιούχοι κληρονόμοι είναι περισσότεροι του ενός, η περιουσία μπορεί να διανεμηθεί μεταξύ αυτών ως έχει, ή εάν δεν είναι εφικτό, μπορεί να πωληθεί κατόπιν δικαστικής απόφασης. Τα έσοδα από την πώληση θα διανεμηθούν μεταξύ των κληρονόμων κατά το ποσοστό του κληρονομικού μεριδίου τους. Ο φόρος κληρονομιάς μπορεί να ελαχιστοποιηθεί μέσω της τήρησης των διατάξεων του κληρονομικού δικαίου.
Διαβάστε επίσης στο makeleio.gr:
Πηγή:makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου